Facebook

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Nieuws

5 Januari 2018

Gegroet allemaal,

Hierbij een officieel bericht namens Aranis.

Zoals jullie weten is Aranis al bijna 16 jaar bezig zich te profileren met programma's met eigen composities of bewerkingen van muziek van anderen (gelijkgestemde) componisten. We gingen vele samenwerkingen aan met diverse groepen en gastmuzikanten en speelden zo’n 400 concerten in binnen- en buitenland met hoogtepunten in Japan, Verenigde Staten, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Polen, Tsjechië, Frankrijk en Letland. We brachten zeven full- albums uit en brachten programma’s in diverse bezettingen waarbij we samenwerkingen met lokale muzikanten en koren nooit uit de weg gingen. We wonnen Gouden Vleugels 2007 (de Radio Klara Tandemtrofee voor het meest beklijvende concert en de Jeugd en Muziek Prijs Kamermuziek), De Mano Mundo M3 Publieksprijs en onze CD’s werden meermaals genomineerd binnen de categorie ‘beste buitenlandse CD’. Onze laatste CD betrof een eigen interpretatie van het werk van Nirvana, terwijl ons huidige programma (dat nog niet verscheen op CD), de sprong maakt naar muziek van 800 jaar geleden.

Door het huidige politieke- culturele klimaat, is het helaas voor Aranis niet langer houdbaar om verder te groeien als groep. We leggen de lat hoog voor onszelf en proberen onszelf steeds weer uit te dagen en ons publiek te verrassen. Om een nieuw muziekprogramma te maken, zijn wij gemakkelijk twee jaar aan het werk.

Dat is de tijd die nodig is om nieuwe muziek te schrijven, in te oefenen, opnames te maken, een enscenering uit te werken, promotie te voeren, concerten te verkopen, …

De huidige culturele besparingspolitiek leidt vooral tot minder speelmogelijkheden voor minder commerciële muziekgroepen en minder subsidiemogelijkheden voor nieuwe artistieke producties.

Om professioneel te kunnen werken is er een minimum aantal concerten nodig samen met een basisondersteuning voor de creatie van een nieuw programma.

Deze basisvereisten krijgen we niet langer georganiseerd.

Daardoor hebben wij besloten om (voorlopig) met Aranis te stoppen. Uiteraard vinden wij dit heel erg jammer. De groep kwam nooit eerder zo goed overeen, dus daaraan ligt dit zeker niet. Bovenal zijn wij heel erg dankbaar voor alle kansen die we hebben gekregen: de vele cc’s en programmatoren die ons jarenlang hebben geboekt, de prachtige festivals waar we te gast waren, het fijne publiek etc! Het was een onvergetelijke tijd!!

We hopen dat er in de komende jaren wat zal veranderen op vlak van cultuur (al houden we ons hart vast).

En als er terug mogelijkheden komen zullen we met veel goesting verder werken aan nieuwe Aranis- programma’s.

Groet! Jana, Joris en de hele Aranisploeg!!!

NB: we plannen nog enkele laatste concerten tot einde seizoen 2018-2019 (deze verschijnen op onze website dit voorjaar).

 9 Oktober 2017

Volgende maand spelen we in Mechelen een dubbelconcert met het fantastische ZAPP4! We nemen beiden Nirvana onder de loep! Mis het niet!!! Dit wordt een topavond. Alle info kan je terugvinden online of via onze facebookpagina.

16 Augustus 2017

Een nieuwe videoclip staat online: https://www.youtube.com/watch?v=-PqvhCl5dbE&t=2s

 

14 April 2017

Aranis gaat naar Letland met optredens in Riga en Liepuja! Binnenkort meer hierover! Spannend!!!

20 Februari 2017

Op 24 Juni vieren we '15 jaar Aranis' in 't Ey te Belsele. Willen jullie erbij zijn? Wees dan snel! Beperkt aantal plaatsen. Alle info op de 'agenda'- pagina! x

 1 2 3 >  LaatsteCopyright 2017 - Maarten Lambrecht